Futerko dla kota-winowajca jest wśród nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 25, 2007 23:43 Futerko dla kota-winowajca jest wśród nas

Huston chyba mamy problem

Kochani - chcialam Wam właśnie przedstawić nowego kociastego – Kizia - mizia - bo chłopczyk miał przepuklinkę i Kasia miała uzgodnić w lekarzami, kiedy można go zabrać na operację i chcieliśmy prosić o wsparcie dla czarnuszka - bo same ostatnio widziałyśmy, że chłopczyk miał kłopoty ze zrobieniem qpy. Kizio - mizio trafił do Kasi w listopadzie od starszej Pani, która niestety nie była w stanie ( zresztą już chyba dużo wcześniej ) opiekować się kotem ze względów zdrowotnych, finansowych i ...., no nie była …… i chyba lepiej dla kota.
Kizio - mizio trafil do Kasi mocno wycieńczony i zaniedbany, z dużym niedożywieniem i lekkimi wyłysieniami. W związku ze złym stanem kota - na szybko tylko został odrobaczony, odjajczony i zaszczepiony. Ogólny stan kota był koszmarny - więc sierść przerzedzona, została zakwalifikowana jako jeden z elementów ogólnie złej kondycji kota i jako efekt awitaminozy.
Kizio skazany w początkowej fazie na izolatkę, w nieco już lepszej formie został uwolniony z miejsca odosobnienia i dołączył do innych kotów. W związku z tym, że od początku wiadomo było, że kot ma przepuklinę, ale jego stan nie kwalifikował go do poważniejszego zabiegu , choć jeszcze nie w rewelacyjnej formie – pojechał jednak z Kasią do lecznicy, żeby ustalić czy i ewentualnie, kiedy można go zoperować i żeby dokonać gruntownego przeglądu kota.
No i przy tej okazji – okazało się, że wyłysienia to niestety nie awitaminoza tylko świerzb. Kizio znów izolowany, ale lekarze ostrzegają, że jak kot był już około miesiąca z innymi kotami to pewnie inne koty już mają. Podobno powinno się okazać w ciągu jakiś 2 tygodni czy u innych pojawią się objawy czy nie.

Kasia wyrywa sobie włosy z głowy i ma sobie za złe, że od razu nie pojechała z Kaziem do lepszej lecznicy i że powinna dmuchać na zimne itd., itp. – ale ja wiem, że ona koniec zeszłego roku miała tragiczny i finansowo i z własnym zdrowiem i pod każdym innym względem i miała prawo stracić czujność.

Po dzisiejszym dniu narad i dowiadywania się, co można zrobić i za jakie pieniądze razem z Moniką ustaliłyśmy, że najrozsądniej jest podać wszystkim kociastym mieszkańcom Kociego Świata Stronhold – udało nam się też dzięki dobrej woli i wielkiemu sercu pewnych osób – załatwić Stronhold taniej niż normalnie – nie zmienia to jednak faktu, że przy tej liczbie kotów potencjalnie zagrożonych – suma robi się kosmiczna jak na możliwości Kasi i my same też nie damy rady jej pomóc.

Średnio dawka na jednego kota powinna nas kosztować jakieś 15 złotych co licząc nawet na 150 kotów (kocięta, młodzież i niektóre koty nie mają styczności z resztą kotów i te nie są raczej zagrożone) i tak daje to sumę ponad 2 000 tysięcy złotych.
Sama Kasia, której i tak brakuje czasem na najpotrzebniejsze rzeczy takiej sumy szybko nie uzbiera, a my staramy się ją przekonać ( bo ona się załamała) że jakoś sobie poradzimy i że po prostu nie czekając na następne łysiejące kotki proponujemy swoją pomoc w tej operacji. Pomożemy Kasi fizycznie wykonać Stronhldowanie i przekonujemy, że uda nam się jakoś uzbierać Fundusze.
Prawda taka, ze nie jesteśmy w stanie szybko uzbierać np. tyle wystawiając fanty na bazarku, więc proponujemy akcje
„Zdrowe futerko z kota ….. dla pięknego kota „
i prosimy o wsparcie. Liczymy na to, że znajdzie się trochę osób, które zechce ufundować „ Jedno zdrowe futerko dla jednego kota „ - wpłacając 15 złotych na konkretne "futerko".
Tylko tym sposobem uda nam się może Mission: Impossible czyli uzbieranie choć część kwoty ( resztę co najwyżej jakoś skredytujemy) i w szybkim czasie przeprowadzenie – akcję - mam nadzieję, że choć Impossible okaże się to Possible – choć z pewnością krew się przy tym poleje.

Wierzę, że niektórzy pomogą dla pięknego futerka, ale dla niezdecydowanych zachęta – sama akcja Stronholdowania, będzie pewnie dość karkołomna i pełna sytuacji przedziwnych, będą też pewnie rany i zające na śniegu ( w końcu złapanie dziczków łatwe nie będzie, a my doświadczenie mamy takie sobie – choć serca gorące). Więc jeśli ktoś chce zobaczyć rany cięte i kąsane, oraz 4 kobity ( prawie wszystkie blondynki tylko o różnej tuszy) hasające za stadem kotów w relacji zdjęciowej ( rozważamy też nagranie filmu) proszony jest o umożliwienie nam tego. Na pomoc czekają kocie futerka.

A jak szybko uda nam się, choć część sumy uzbierać może załapiecie się na zdjęcia z serialu – „Dotarcie do miejsca misji przez zaspy” – czyli pokonanie od główniejszej drogi jakiegoś kilometra bez drogi ( droga wyjeżdżona przez pole przez Kasiny samochodzik w okresach nieśnieżnych  ) – aby szybko usmiać się z nas przy tej relacji – możecie po pierwsze trzymać kciuki, żeby śnieg nie stopniał ( dla największych sadystów – żeby go jeszcze więcej napadało) i oczywiście szybciutko zafundować „sobie-niesobie” zdrowe futerko.

Llista "futerek":

1. Agatka - Słonko_Łódź
2. Alusia - Mania z Kociej Republiki
3. Babka - Mania z Kociej Republiki
4. Balbinka - Mania z Kociej Republiki
5. Barbapapa - Mania z Kociej Republiki
6. Batman - Margaretka z miau
7. Ben - Inf z Kociej Republiki
8. Bianka - Inf z Kocie Republiki
9. Blondyna - Inf z Kociej Republiki
10. Boduś - - Izabela z miau
11. Bolek - gisha z miau
12. Bratek - EwKo z miau
13. Brudzia - gisha z miau
14. Brukselka - gagatek z miau
15. Buba - buba z miau
16. Bułka - mogway1 z miau
17. Burynia - EwKo z miau
18. Calineczka - aja1974 z miau
19. Cosia - Ciri i Padme z Kociej Republiki
20. Cykoria - Dzidzia od Kasi C. i Piotra
21. Czarna Mama - Anja z miau
22. Czarna Mańka - Anja z miau
23. Czarnulka - gagatek z miau
24. Dasza- Inf z Kociej Republiki
25. Dimka - gisha z miau
26. Dorotka - blupek z miau
27. Duch - Toska z miau
28. Dudek - covu z miau i CatMaster
29. Dudziak- Int z Kociej Republiki
30. Dziadunio - Anja z miau
31. Felek - Inf z Kociej Republiki
32. Felusia - Inf z Kociej Republiki
33. Filemonka - gagatek z miau
34. Florentyna - Amica
35. Fruzia - Ania KK - Tajna grupa "Promyczków Słoneczka"
36. Gaduła - skaskaNH z miau
37. Gałka
38. Gruby - emanka z miau
39. Gruszka
40. Gwiazdeczka
41. Gwidon - Dominika B. - Tajna grupa "Promyczków Słoneczka"
42. Hanka
43. Iskierka - - EwKo z miau
44. Jabłuszko - Ciri i Padme z Kociej Republiki
45. Jagódka - yfcia z miau
46. Jeżynka - - Dzidzia i Kasia C.
47. Kiciunia
48. Kiwak- Anja z miau
49. Kizio- Mizio - sprawca zamieszania - Anja z miau
50. Kizior
51. Klara
52. Kleopatra - covu z miau i CatMaster
53. Kluska - buba z miau
54. Kołek
55. Kropek - covu z miau i CatMaster
56. Kruszynka
57. Krystyna
58. Lalka - Ciri i Padme z Kociej Republiki
60. Lampionn- covu z miau i CatMaster
61. Larysa
62. Laska
63. Leszek
64. Lisek - MilLsek z miau
65. Ludka - Mania z Kociej Republiki
66. Łapka
67. Łatusia - covu z miau i CatMaster
68. Łysol - Dzidzia i Kasia C.
69. Maciek - skaskaNh z miau
70. Magda - Misiu z miau
71. Malinka - yfcia z miau
72. Mała Mi - Misiu z miau
73. Mały - gagatek z miau
74. Mamba - Dzidzia i Kasia C.
75. Mamlak
76. Mariola
77. Marlena - mogway1
78. Marta
79. Marusia - Sydney z miau
80. Maślaczek - blupek z miau
81. Migotka - Margaretka z miau
82. Milczek - Blond Tornado z miau
83. Miodek - covu z miaui CatMaster
84. Morświnka - Andrzej K. - Tajna grupa "Promyczków Słoneczka"
85. Nasielszczak - Dzidzia i Kasia C.
86. Nieurośnięta - Anja z miau
87. Otis - izaA z miau
88. Panasyk - Dzidzia i Kasia C.
89. Panna Paszczakowa - Kasia i Mateusz R - Tajna grupa "Promyczków Słoneczka"
90. Panna Wyjec - Lotta z miau
91. Peeska - montes z miau
92. Pepa - Dzidzia i Kasia C.
93. Perełka - gagatek z miau
94. Persio - Jana z miau
95. Pieczarka - covu z miau i CatMaster
96. Placek - Callista z miau
97. Połamaniec Słonko_Łódź
98. Prezes - Rennatta z miau
99. Psotka- Rennatta z miau
100. Ptyś - moś z miau
101. Pućka - piotr.w68
102. Pyza - Agalenora z miau
103. Pyzata - piegusek z miau
104. Rysiu - Anja z miau
105. Slepusia 1 ( inna ślepusia czarno – biała) - seniorita z miau
106. Śmieciara - EwKo z miau
107. Snickers - Dzidzia i Kasia C.
108. Spadochroniara - covu z miau i CatMaster
109. Szarutka - zuza
110. Szpilka
111. Ślepy- Fraszka z miau
112. Śniezynka - Dzidzia i Kasia C.
113. Tadzio seniorita z miau
114. Tupcia - callisto z miau
115. Tycjan - Izabela z miau
116. Typtuś - Ciri i Padme z Kociej Republiki
117. Vojager - Blond Tornado z miau
118. Wasia - Kasia K. Tajna grupa "Promyczków Słoneczka"
119. Wiluś - otka z miau
120. Zeranka - otka z miau
121. Żabcia - Ciri i Padme z Kocie Republiki
122. Sypcia - Jana z miau

Na niebiesko zaznaczam kocie futerka już uratowane z zanzaczonmi nikami darczyńców

Lista rezerwowa dla ok 30 kotów których brak na liście
10 futerek - ewa.pik
5 futerek - Magda Szewczyk
1 futerko - zuza
2 futerka - emanka

Przy pierwszym Stronholdowaniu ustaliłysmy kogo na liście brakuje - oto te koteczki:
1. Pingwin
2. Pietruszka
3. Mruczek
4. Uchatek
5. Pysia
6. Misio
7. Rodzynek
8. Paluszek
9. Wiedźmin
10. Siostra
11. Murka
12. Zaćmek
13. Zuzala
14. Krętogłówka
15. Nowolipek
16. Perełek
17. Witalis
18. Zaćma
19. Drakula

Tak więc w zasadzie wszystkie dodatkowe futerka mają zasponsorowane leczonko - 18 wpłat a 19 kotków.

Tyle kociastych przepisałam ze strony i uzupełniłam o te, których zdjęcia już mam a nie ma ich jeszcze na stronie, ale na pewno jeszcze wszystkich nie mam – bo te najdziksze dzikuski uciekają przed obcymi fotografami, a Kasia sprzętem do focenia nie dysponuje. Jest ich około 150. A z tymi co uciekają na pewno się przy okazji poznamy ( oby tylko nie zbyt głęboko i niezbyt boleśnie :roll: )

Kochani pomóżcie bo nie chcę zdawać relacji o łyskach
Na dobry początek ja sobie zakupuje 10 zdrowych futerek dla miziaków – - dla tych, co nikt inny im nie zafunduje, hmmm a może jakoś spróbuję się z nimi dogadać i zafunduje tym co obiecają, że mnie nie pogryzą
8O

Bardzo prosimy o pomoc i mamy nadzieję, że Kaśka nas jeszcze do siebie wpuści - zwłaszcza ze Stronholdem - bo ona i tak uważa, że już tyle osób jakoś pomogło i że nie wypada tak ciągle prosić - ale co tam my małe prosiaki jestesmy i poprosimy za nią. :oops:
Ostatnio edytowano Pon lut 12, 2007 22:54 przez ewa.pik, łącznie edytowano 64 razy

ewa.pik

Od: Wto maja 18, 2004 20:09

Post » Pt sty 26, 2007 0:10

kupcie stronghold dla najwiekszego psa i dzielcie na koty. Jedna tubka wystarcza na kilka albo kilkanascie kocich futerek. Wet powinien pomoc przeliczyc psia na kocia dawke, dzieli sie strzykawka insulinowka. Koszt spadnie o niebo!
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt sty 26, 2007 0:16

i tu się wtrącę ( a co tam już zakroplówkowałam i pozastrzykiwałam wszystkich)
to jest koszt Strongholdu psiego największego w dodatku po cenie hurtowej :oops:
po prostu kotów jest ponad 150 a Stronghold trzeba powtórzyć
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Pt sty 26, 2007 0:47

Kasiu - Hmm czy to znaczy, że mimo wszystko nas wpuścisz - nas niedobre prosiaki :roll:

ewa.pik

Post » Pt sty 26, 2007 9:03

Cienko u mnie trochę z kasą ale futro z Agatki dla Agatki musi być :) Mojej imienniczce z nr 1 przelewam jednym słowem :)
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Pt sty 26, 2007 10:20

No to my przeczeszemy futerko dla pięknej BUŁkI :lol:
Tylko mam pytanko, czy przelać pieniążki na ten nr 92 1060 0076 0000 3200 0095 6342 (BPH O/Nasielsk) ? - nr konta fundacji.
Obrazek; Obrazek

mogway1

Od: Czw paź 05, 2006 13:30

Post » Pt sty 26, 2007 10:44

Czekam na pensję...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt sty 26, 2007 11:13

Ja też czekam do pierwszego...
Spróbuj trochę z siebie dać tym, co mają gorszy świat...
Obrazek ->tu nasz wątek-> a tu album :)

Fraszka

Od: Wto lip 27, 2004 9:04

Post » Pt sty 26, 2007 11:32

Wielkie dzieki.

Ja wiem, że część osób może uznac, że można poczekać bo może nic się nie wykluje - ale u Kasi jest sporo kotow chorowitych, sporo takich slabszych - a takie zawsze są bardziej podatne na wszelkie zło i syfy i tak z Moniką przekonywałyśmy Kasię, że lepiej się marwtić o to skąd kaska niż martwić się o chore koty - w końcu i bez świerzba jest wiele kotów do leczenia i i tak w zasadzie Kasia non stop jeździ po lekarzach.
Dlatego zakaszemy rękawy - wysprzatamy pięknie pomieszczenia i zabezpieczymy kociaste - będą bezpieczniejsze i wtedy na pewno nic się nie wykluje.

Tak pieniazki można przesylać na konto KOciego Swiata z dopiskiem Futerko Agatki np.

Bardzo, bardzo dziekujemy. :oops:

AAA i informacja z ostatnej chwili ze Slepusia już lepiej - bo zrobiła kasi prezent w postaci qpy na poduszce - pewnie jej chciala dać do zrozumienia, że nie jest zadodolona z tego, że tyle bólu przeżyła :( ( ale przecież trzeba było to zrobić koniecznie)

ewa.pik

Post » Pt sty 26, 2007 11:46

To ja tez sie zglosze po pierwszym.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt sty 26, 2007 14:25

A ja oczywiście zaraz wpłacę dla mojej podopieczej Panny Wyjec.
Podoba mi się w tym swoim łaciatym futerku i chciałabym, żeby taka została... :wink:

Lotta

Od: Śro sie 10, 2005 16:31

Post » Pt sty 26, 2007 15:57

Bardzo dziękujemy - :aniolek:
Dokladnie jak Ewa napisala, Kasia już coś mowi że ciągle coś robimy, jeżdzimy, siedzimy przy kompach, kupujemy na bazarek, wysyłamy i że prosić nie wypada. ble ble ble..... i że tyle osób się juz zaangażowało że nie wypada.... bo ta Kasia taka jest....ale my sie Kasi sprzeciwimy i poprosimy.

A jak nie będzie chciała nas wpuścić - i ją trafimy Strongholdem :dance:

A propos lecznic - wydostała się i pojechała, bo koteczek poterzebował kontaktu z lekarzem.
Miała farta że nie utknęła w zaspie, bo nie wiem kiedy byśmy ją odkopały.
Obrazek Jeśli kupiłam i nie zapłaciłam, sprzedałam i nie wysłałam itp = zapomniałam jestem tylko człowiekiem. Napisz do mnie g.monika@wp.pl

MonikaWarszawa

Od: Sob maja 14, 2005 13:15

Post » Pt sty 26, 2007 20:44

Kasia jest okrutnie skromną osobą ( szczerze powiem, ze takich osób jest już niewiele) ona prawie nigdy o nic nie prosi, nie żali się, nie narzeka (przełamała się ostatno na bazarku). Taka jest - "cicha mycha", ale właśnie dlatego zamieszałyśmy trochę w jej spokojnym, ale ch....nie trudnym życiu i nie wstydząc się ( no może z lekkim zakłopotaniem :oops: ) ponownie prosimy o wsparcie.
Koszt zabezpieczenia jednego futrka to jedynie 15 PLN, gdy przemnożymy przez ilość kotów, to suma ta jest niewyobrażalnie duża. Kasia napewno nie podoła z pokryciem tych kosztów. Ciągle dochodzą nowe koty, zazwyczaj chore (lżej lub cięzej), które wymagają leczenia, karmy itp, itd.

Ja również postaram się zabezpieczyć 5 futerek - bez znaczenia które ( może te , które sama złapię... a jeszcze nie łapałam dziczków)

Albo te, które same przyjdą - nie wiedząc z czym do nich tym razem (stronhold) ciocia przyjechała...

Szewczyk Magda

Od: Nie lis 26, 2006 20:45

Post » Pt sty 26, 2007 21:32

Monika i Magda wy się lepiej przyznajcie coście narozrabiały i czym Kaśce podpadłyście - bo tak tu Kaśce słodzicie, że coś musiałyście narozrabiać.
Meldować i to natychmiast - bo muszę się duchowo przygotowac do ewentualnego samodzielnego łapania kotów jak coś przeskrobałyście i Kaśka pomimo cukrowania Was z kijem przywita 8O
Na bazarku Kaśki kozy opychacie ? Czy co ?

To cukrowanie takie podejrzane :roll: - a może coś chcecie wytargować - kotecka jakiegoś ? czy jak ?

ewa.pik

Post » Pt sty 26, 2007 21:39

Nie powiemy, nie powiemy :lol:
Ale przywieziemy siatke przysmaków dla Kóz :lol: :lol: :lol: , to sie jakoś rozejdzie po kościach. Oby....
Obrazek Jeśli kupiłam i nie zapłaciłam, sprzedałam i nie wysłałam itp = zapomniałam jestem tylko człowiekiem. Napisz do mnie g.monika@wp.pl

MonikaWarszawa

Od: Sob maja 14, 2005 13:15

[następna]