Pomocy bardzo proszę!!!Malutkie trzy kotki i ich mama!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2005 14:14 Pomocy bardzo proszę!!!Malutkie trzy kotki i ich mama!!

Zwracam się do was z prośbą czy jest ktoś z was formuowiczów z Poznania , kto zajmuje się azylem dla kotków tak jak Lidiya z Torunia .
Pod moim balkonem w głębokiej dziórze przykrytej kratami nie wiem jak to się fachowo nazywa , są trzy malutkie kotki i ich mama . Maluchy mają gdzieś ok.2 miesięcy moze troszkę więcej . Zaczęły już jeść same powolutku codziennie do nich chodzę i spuszczam w pudełkach jedzenie.
Matka kotulków daje się głaskać jest bardzo przyjazna.
PÓKI NIKT SIĘ NIE ZORIENTOWAŁ BYŁ SPOKÓJ ALE TERAZ MAM PROBLEMY LUDZIE Z OSIEDLA ZORIENTOWALI SIĘ I STRASZĄ MNIE ADMINISTRACJĄ SPÓŁDZIELNI I POLICJĄ , WYZYWAJĄ MNIE EPITETAMI , I MÓWIĄ NA KOTKI ŚMIERDZIELE .
Żebym wiedziała, że bedą malutkie kotki to nie zadeklarowała bym się wziąść koteczkę od Lidyi z Torunia ale skoro zadeklarowałam się ,że wezmę to nie mogę teraz odmówić bo było by to niepoważne.
Boję się o nie , bo jak zaczną wychodzić to napewno je psy zagryzą albo poprostu zabiją głupi ludzie.Koty zawsze na tym osiedlu ludziom przeszkadzały ,tak je tępili ,że kiedyś było ich nawet sporo , teraz są raptem 4 dorosłe i te maleństwa bidulki kochane i ich mama.
Niewiem jak długo uda mi się je przechować boję się że to już długo nie potrwa a one są takie piękne bawią się oczka mają wesołe.
Mąż mówi ,że jeszcze dzisiaj spróbójemy nasadzić krzewów i ogrodzić naokolo balkonu tak ,że niby dla bezpieczeństwa zasadzonych krzewów ,żeby dzieciarnia i psy nie wchodziły ale na ile to da nie wiem.
Ja zabrać ich do domu nie mam jak bo mam już Kiarę , psa Hugusia ,który jest chorowity no i czekam na kotkę od Lidki tylko narazie jest kicia chora.
Spróbuję jeszcze przekonać męża może się zgodzi ,żeby wziąść jeszcze jedno z tych maluszków ale wątpię, a chćby to co z dwoma pozostałymi.
JEŚLI KTOŚ Z WAS MOŻE POMÓĆ I ZABRAĆ KOTKI TO BARDZO PROSZĘ NIECH PRZYJEDZIE TYLKO POWIE KIEDY PODAJĘ NUMER TELEFONU 509735084 TO KOMÓRKA.MIESZKAM W KOZIEGŁOWACH KOŁO POZNANIA.

Może ktoś z grupy Piątkowsko- Naramowickiej będzie mógł mi pomóc ja na forum jestem od niedawna i nie znam tylu ludzi co starsi formuowicze.

Przepraszam was za chaotyczność z jaką piszę ale jestem zdenerwowana i zaryczana bo mnie wyzwano od najgorszej i od psychicznie chorej ale kij z tym najważniejsze są kotki.

CO MYŚLICIE O TYM POMYŚLE .Może je wywieść na wieś do moich rodziców tylko wiecie jak to na wsi rodziców nie będzie stać na ich szczepienia co roku bo żyją tylko z emerytury i tato z renty są już strszymi ludżmi.

DO SCHRONISKA ICH PRZECIEŻ NIE ZAWIOZĘ!!!!!!!!!
Kochane zwierzaczki Kiara, Hugo i Gaja (dream team)
Obrazek

plocia

Od: Śro sty 19, 2005 20:59

Post » Wto maja 17, 2005 14:30

Plociu, myślę, że Lidka się nie obrazi, jeśli powiesz jej, jaka jest sytuacja... Te maluchy są bezpośrednio zagrożone...

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Wto maja 17, 2005 14:33

dzwonie do ciebie , jakie kolory maja maluchy?

NattyG

Od: Nie cze 20, 2004 15:20

Post » Wto maja 17, 2005 14:33

Jutro po południu zrobimy sesję zdjęciową. Tymczasem już trzeba szukać domków i dla kotków i dla mamy... Poznaniacy do pracy!
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Wto maja 17, 2005 14:35

ja mam namiary na dwa domki
tylko oba szukaja czarnego kocurka

ela - 504755754

jarek-607990606

oba w poznaniu

NattyG

Post » Wto maja 17, 2005 14:36

pewnie, ze sie nie obraze, ale nie watlpliwie byloby to smutne i trudne dla nas.

plocia, a nie daloby rady matki z maluchami potrzymac gdzies w lazience???
Skoro maluszki zaczynaja juz same jesc moga miec ok 4-5 tygodni. Moglabys dac szybko ogloszenia do gazet lokalnych- 3 maluchy to nie az tak duzo, a matka na sterylke.

Co do kotki ode mnie- wiesz, ze sie nie obraze- mamy ten sam cel przeciez.
Ostatnio edytowano Wto maja 17, 2005 14:37 przez lidiya, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Wto maja 17, 2005 14:36

NattyG pisze:dzwonie do ciebie , jakie kolory maja maluchy?

Natty, Ty to jesteś niesamowita :lol: . Jeszcze nie zdążyłam wstać z fotela i obejść domu w poszukiwaniu jakiegoś spokojnego miejsca dla kotki z małymi, a Natty już na posterunku :ok:

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Wto maja 17, 2005 14:38

Mysia pisze:
NattyG pisze:dzwonie do ciebie , jakie kolory maja maluchy?

Natty, Ty to jesteś niesamowita :lol: . Jeszcze nie zdążyłam wstać z fotela i obejść domu w poszukiwaniu jakiegoś spokojnego miejsca dla kotki z małymi, a Natty już na posterunku :ok:

e tam :oops:

NattyG

Post » Wto maja 17, 2005 14:40

natty- wyslalam ci pw
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Wto maja 17, 2005 14:43

juz odesŁaŁam

NattyG

Post » Wto maja 17, 2005 14:59

juz wszystko wiadomo

NattyG

Post » Wto maja 17, 2005 15:19

co wiadomo?
napiszcie cos wiecej...
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Wto maja 17, 2005 15:23

Dziękuję wam za pomoc jutro kotki wyjmę i przetrzymam do piątku.
Jesteście wspaniali. Natty w piatek przywiozę smerfy maleńkie do ciebie. Dziękuję raz jeszcze.
Kochane zwierzaczki Kiara, Hugo i Gaja (dream team)
Obrazek

plocia

Od: Śro sty 19, 2005 20:59

Post » Wto maja 17, 2005 15:30

plocia- dasz rade zabrac kocia matke na sterylizacje???

aha i przepraszam ze jeszcze nie odpisalam na maila- zaraz to zrobie :) wybaczysz? :)
Obrazek
Obrazek

lidiya

Post » Wto maja 17, 2005 15:37

Irafal pisze:Jednostka Budżetowa USŁUGI KOMUNALNE w Poznaniu

60-521 POZNAŃ ul. Słowackiego 43

tel. +48(61)846.29.00

Poznań, dnia 17-go marca 2005r.

Szanowni Państwo!

Informujemy, że na podstawie Uchwały Nr LX/637/IV/2004 z dnia 28-go grudnia 2004r. Rady Miasta Poznania Jednostka Budżetowa „Usługi Komunalne” w Poznaniu – podobnie jak w latach poprzednich - otrzymała œrodki budżetowe na wykonywanie zabiegów bezpłatnej sterylizacji kotów wolnożyjšcych na terenie naszego miasta w celu ograniczenia ich populacji. Działania te sš elementem składowym Programu Zapobiegajšcego Bezdomnoœci Zwierzšt.

Program jest realizowany przez Jednostkę Budżetowš „Usługi Komunalne” w Poznaniu, miejskš jednostkę organizacyjnš, której przedmiotem działalnoœci – zgodnie z nadanym statutem – jest m.in. realizacja zadań zwišzanych z zarzšdzaniem i administrowaniem Schroniskiem dla Zwierzšt przy ul. Bukowskiej 266 w Poznaniu. Start Programu nastšpił w połowie 2002r.

Schronisko dla Zwierzšt realizuje zabiegi bezpłatnej sterylizacji kotów wolnożyjšcych od maja 2002r., współpracujšc z Towarzystwem Opieki nad Zwierzętami oraz z Fundacjš „Zwierzęta i My”. Akcja dotyczy tylko i wyłšcznie bezdomnych kotów z terenu Miasta Poznania. Koty wyłapywane sš przez wolontariuszy tych organizacji bšdŸ przez pracowników administracji budynków, przewożone do Schroniska, gdzie wykonywany jest zabieg sterylizacji, i po wykonanym zabiegu - powracajš do swoich macierzystych siedzib.

Informacja o prowadzonej akcji znajduje się w internecie na stronie internetowej Schroniska – www.schronisko.com oraz na stronie www.miau.pl/edu. Można tam również pobrać do wydruku gotowe ulotki informujšce o prowadzonych działaniach, a których wzór przesyłamy Państwu w załšczeniu. Do administratorów i zarzšdców budynków na terenie Poznania rozsyłane sš informacje pisemne o prowadzonej akcji.

Zabiegi te wykonuje lekarz weterynarii w Schronisku dla Zwierzšt zlokalizowanym przy ul. Bukowskiej 266 w Poznaniu. Akcja dotyczy tylko i wyłšcznie bezdomnych kotów z terenu Miasta Poznania.

W przypadku zainteresowania prowadzonš przez nas prosimy o bezpoœredni kontakt z Kierownictwem Schroniska dla Zwierzšt - tel. 868 10 86 lub 8681631

- Kierownik Schroniska dla Zwierzšt – Pan Grzegorz LACHOWICZ

- Lekarz Schroniska dla Zwierzšt – Pan Marek WALKOWSKI

Z poważaniem

Andrzej Nowak

Dyrektor Usług Komunalnych w Poznaniu

www.schronisko.com

NattyG

[następna]