było IWCIA BŁAGA .... nie żyje, już tylko dla kociąt .. :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 08, 2006 7:10 było IWCIA BŁAGA .... nie żyje, już tylko dla kociąt .. :(

Właśnie zadzwoniła Iwcia - jechała do pracy, przed nią samochód przejechał kota, nawet się nie zatrzymał :evil: :evil:
Iwcia jedzie z kotem do lecznicy, nie wiem w jakim jest stanie, nie wiem czy dojedzie z nim do lecznicy .....
ALE JEŚLI BY SIĘ UDAŁO - BŁAGAMY O DOM TYMCZASOWY, NIE MAMY JUŻ NIC, KAŻDA DZIURA ZAPCHANA .....
Ostatnio edytowano Czw cze 08, 2006 8:07 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw cze 08, 2006 7:23

O matko :( Jak tak można... Wypadek może zdarzyć się każdemu, ale taka bezduszność i obojętność nie powinna w ogóle mieć miejsca.
Trzymam mocno kciuki, za koteczka, żeby się udało :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw cze 08, 2006 8:20

Przepraszam, ale nie zdążyłam :cry: :cry: :cry: , kicia odeszła zawinięta w kocyk na siedzeniu samochodu. Ewa powiedziała, że obrażenia były zbyt poważne aby kicia przeżyła, ale zawsze zostaje jakieś gdyby....
Gdybym pół minuty wcześniej tamtędy jechała to bym przypilnowała aby bezpiecznie przeszła, gdybym była 20 sekund wcześniej to może by uniknęła swojego losu, jakoś bym tego faceta zatrzymała jak bym ją zobaczyła biegnącą na ulicy. Gdyby nie korek na ulicy w którym straciłam kilka cennych minut.....
To była piękna czarna, domowa kotka, gdzieś tam zostały jej dzieci :crying:

To miał być lepszy dzień, tyle miałam złych ostatnio, myślałam, że kiedyś dla każdego nadchodzi dobry dzień, ale dla mnie chyba już nie nadejdzie. :(
Zaczynam bać się jutra, kolejnej potrzebującej kociej biedy, której nie uda mi się pomóc bo nie zdążę, bo nie mam już miejsca, sił i możliwości finansowych.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw cze 08, 2006 8:22

Iwcia.... :(
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw cze 08, 2006 8:29

Iwciu, ściskam...

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw cze 08, 2006 8:35

Iwciu, bardzo mi przykro. Pomyśl teraz o tych, które dzięki Tobie są zdrowe i szczęśliwe <Yenna, zawadiacko uśmiechnięta na pocieszenie> <Kroker wyluzowany bo nie wie, że za 6 dni kastracja> i <Miodek juz nie płaczący>. Zrobiłaś więcej niż ktokolwiek inny. Nie była sama do końca.
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

:cry: :cry: :cry:
Irys, Lotka, Lenka, Mopsia, Gaja[*], Baskil, Dziadunio, Bingo, Sarenka, Ali, Nukus Dakar, Hrabia, Lady Ronja.
Obrazek Obrazek

AnetaW

Od: Czw paź 13, 2005 14:57

:cry: kolejny "dobry" dzień się zaczął :cry:

Iwcia, nie zadręczaj się takimi: co by było, gdyby...
nie byłaś w stanie zrobić więcej, a i tak zrobiłaś tak wiele... na 1% tego nie byłoby stać większości "ludzi" chodzących po świecie :evil:

smutno, wiem, wszystkim nam smutno...
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw cze 08, 2006 8:53

Iwciu, dla wrażliwych, dobrych ludzi nie będzie dobrych dni, dopóĸi będzie tyle nieszczęść i zła.
Nawet gdy uda się nam uratować jakieś,życie, to świadomośći, że gdzieś tam są istotki, którym nikt nie pomoże, kŧóre odejdą same w bólu i samotności, to i tak robi się smutno.
Dla mnie droga do pracy (autostradą) jest codziennym stresem (pracuję w Piasecznie, koło Warszawy). Zawsze boję się, że znowu zobaczę sczątki jakiegoś rozjeżdzonego zwierzaka. :(

Pomogłaś kotce odejść. Sprawiłaś, że nie dostała na drodze, potraktowana przez innych kierowców jak śmieć. Trzymaj się dzielnie!

I jeszcze pytanie, co masz na myśli pisząc o dzieciach kotki? Była karmiąca?

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw cze 08, 2006 8:54

Iwcia popatrz na "gdyby' z innej strony gdyby nie ty i twoje działania ile kotów nie miałoby by domów albo w cierpirniu i samotności by umierało. Nie wszystkie potrzebujące zwierzaki da się uratować. Wiem też że niestety jak nie da się jakiegoś uratować to jest ogromny żal.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Czw cze 08, 2006 9:00

Iwcia, sama mi mówiłaś, kiedy bałam sie jechac do schronu, że nie da się, po prostu się NIE DA uratować wszystkich, i że każde uratowane życie jest ważne. Słonko ma rację: pomyśl o tych, którym pomogłaś. Przecież ich są już chyba setki!

A kicia odeszła spokojnie, w cieple i jej ciałko nie stanie się kolejną plamą z odrobiną futra, rozmazaną na asfalcie...
['] śpij spokojnie, malutka :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw cze 08, 2006 9:07

Prakseda pisze:
I jeszcze pytanie, co masz na myśli pisząc o dzieciach kotki? Była karmiąca?

Tak. :cry:
Po pracy jadę szukać kociaków i pytać ludzi może dowiem się czyja to kotka i gdzie są jej dzieci. Ewa mówi, że kociaki powinny być już podrośnięte mogą mieć powyżej 2 miesięcy.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw cze 08, 2006 9:07

['] ['] ['] ['] ['] :cry:

przytulam...

olifanta

Od: Pt mar 31, 2006 11:41

Post » Czw cze 08, 2006 9:10

Zaczynam sie bac zagladac do lodzkich watkow :cry:
Obrazek

goska_bs