Kotki pani Danusi - śliczny Krówek ciągle czeka na domek

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 08, 2006 14:30 Kotki pani Danusi - śliczny Krówek ciągle czeka na domek

Te kociaki miały się nie urodzić. Ich mama - dzika kotka - została złapana przez panią Danusię Adamczyk z Żoliborza na sterylkę. Niestety, lekarz stwierdził, że kotka jest w dużym stresie i trzeba odczekać kilka dni zanim będzie można zrobić zabieg. 8O No i po 2 dniach urodziła się czwórka kociąt. Jedno niestety żyło tylko tydzień, a pozostała trójka po odchowaniu i leczeniu (niestety miały grzybicę) jest już zdrowa i najwyższy czas znaleźć im domki. Kociaki są przesłodkie, pięknie korzystają z kuwety, niestety nie były szczepione, bo pani Danusia karmi ok. 90 dziczków + ma w domu kilkanaście swoich kotów i po prostu nie ma na to pieniędzy. Kociaki 13 października skończą trzy miesiące. Są - jak to kociaki bardzo wesołe, czyściutkie, apetyt im dopisuje. A oto maluszki:

Krówek - przeuroczy kocurek, bardzo spokojny, powiedziałabym nawet bojaźliwy, mój absolutny faworyt:
ObrazekObrazekObrazek

A tu czarnulki - jeden to chłopczyk, drugi dziewczynka:

Dziewczynka:
Obrazek

Chłopczyk (z mamą):
Obrazek

I obydwa maluszki z mamą:
ObrazekObrazek

Jest jeszcze jedno maleństwo ok. 3-tygodniowe uratowane od śmierci głodowej. Nie mam zdjęcia, ale w tym tygodniu na pewno odwiedzę panią Danusię to zrobię zdjęcia. Kociczka jest czarna - może ktoś mógłby się nią zaopiekować? Kociczka jest w trakcie leczenia, ale czuje się coraz lepiej, nauczyła się już sama jeść. U pani Danusi jest kilkanaście kotów, kilka choruje i boimy się, że maleństwo się zarazi. Niestety nie ma możliwości odseparować jej od innych.

Podaję nr telefonu do pani Danusi: 022 839 3974. Oczywiście jak również służę pomocą. I bierzcie kocurki, bo one są naprawdę do kochania.
Ostatnio edytowano Pt lip 27, 2007 18:35 przez kociabanda, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek

kociabanda

Od: Śro gru 01, 2004 14:35

Post » Nie paź 08, 2006 22:34

Podrzuce.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon paź 09, 2006 16:39

Oj, spadły ślicznotki. Hop do góry. :lol:
Obrazek

kociabanda

Post » Wto paź 10, 2006 8:52

Hop do góry.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro paź 11, 2006 19:16

Nikt nie chce takich pięknych kociaków? Aż trudno uwierzyć. W takim razie chociaż podniosę. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kociabanda

Post » Śro paź 11, 2006 19:22

jak czuje sie filip? to moj faworyt.

boni

Od: Nie wrz 24, 2006 21:02

Post » Śro paź 11, 2006 23:16

Filipek ma duże zmiany skórne. Miałyśmy dzisiaj jechać na Białobrzeską, ale się nie udało. Ale pojedziemy w piątek albo w sobotę bo kocinek jest biedniutki. To i mój faworyt, nie wita już tak gości jak kiedyś - najwyraźniej nie najlepiej się czuje. Ale wyzdrowieje - nie może być inaczej. :lol:
Obrazek

kociabanda

Post » Nie paź 15, 2006 22:23

Byłam dzisiaj u pani Danusi i mam parę zdjęć najmłodszej koteczki. Jest śliczna, czyściutka i bardzo garnie się do ludzi. Mnie widziała dzisiaj pierwszy raz a przyszła od razu.
ObrazekObrazekObrazek
A rodzeństwo spało jak przyszłam i specjalnie nie było zainteresowane moją osobą, tak więc zdjęcia takie sobie:
ObrazekObrazek

Kociaczki dalej czekają na domki. Komu śliczności, komu? :lol:
Obrazek

kociabanda

Post » Śro paź 18, 2006 13:33

Podnoszę - maluszki pilnie potrzebują domków. :ok:
Obrazek

kociabanda

Post » Wto paź 24, 2006 14:25

Śliczne kociaki czekają na domku. Hop do góry. :lol:
Obrazek

kociabanda

Post » Wto paź 24, 2006 17:26

Mam chętną na malutką, piszę szczegóły na PW :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro paź 25, 2006 15:31

Kociabanda,
czy możesz pogadać z opiekunką kotków?
Dowiedziałam się, że ich nie odrobacza i nie szczepi
"bo niewychodzą"

Czy to prawda?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro paź 25, 2006 19:00

nie jest to beztroska ale dramatyczny brak funduszy.

boni

Post » Śro paź 25, 2006 22:01

tajdzi pisze:Kociabanda,
czy możesz pogadać z opiekunką kotków?
Dowiedziałam się, że ich nie odrobacza i nie szczepi
"bo niewychodzą"

Czy to prawda?

Prawda. A jak ma je szczepić, kiedy ma emeryturę w wys. ok. 500 zł (a chyba nawet jeszcze mniej) i musi utrzymać siebie, kilkanaście kotów w domu i ok. 80 dziko żyjących? Wszystkie koty w domu to koty uratowane od śmierci, które niestety nie znalazły domu. Zobacz wątek kotów p. Danusi - ile osób to interesuje? Kto zna panią Danusię to wie w jakich warunkach żyje. To jest starsza osoba, schorowana, po zawale. Waży może 40 kg, a dwa razy dziennie targa ciężary i karmi te swoje dziczki - zajmuje jej to kilka godzin. Na Żoliborzu działa ponoć fundacja Canis. Niestety, takie osoby jak p. Danusia na pomoc Canisu liczyć nie mogą. Z czego ona ma płacić za te wszystkie szczepienia i odrobaczania? Parę osób z forum pomaga jak może. Ostatnio p. Danusia straciła kilka kotów, inne jej bardzo chorują - to wszystko są ogromne koszty. Na mój ostatni apel na forum zareagowały 2 osoby. Co możemy jeszcze zrobić? Pani Danusia poświęciła życie i zdrowie dla kotów, zajmuje się tym już pewnie ze 30 lat. I nie jest - jak to pewnie niektórzy mogą sądzić - nawiedzoną "kociarą". Bardzo dobrze wie jakie koty mają potrzeby. Koty codziennie dostają suchą karmę, podroby lub mięso z puszek z makaronem i czystą wodę. Wszystkie miseczki codziennie są wymieniane (przypominam - dla ok. 80, w porywach do 90 kotów). Do tego jeszcze musi się użerać ze wspólnotami zamykającymi okna w piwnicach, z łobuzami zamykającymi koty w tychże piwnicach, żeby padły z głodu (przecież to najprostszy spobób pozbycia się problemu), ze strażą miejską, która nawet nie raczy przyjechać na interwencję, a jak już przyjedzie to ma wszystko w nosie i nawet nie raczy zwrócić uwagi oprawcom "bo nie ma dowodów" (martwy kot to nie dowód). Sama wyłapuje dzikie kotki, sterylizuje (większość kocic z jej rejonu właśnie ona wysterylizowała), a jest ledwo w stanie udźwignąć klatkę łapkę. Do niedawna miała jeszcze pomoc z fundacji (niestety nie pamiętam nazwy, ale mogę się dowiedzieć) . Ale fundacja dostała dofinansowanie o połowę mniejsze niż dostawała dotychczas i nie jest w stanie pomagać p. Danusi. Co w takim razie powinna zrobić? Skąd ma brać pieniądze na te wszystkie szczepienia? A co z chorymi kotami? Ostatnio leczyła na kredyt kotkę z zapaleniem centralnego układu nerwowego. Codzienne wizyty przez ok. 2 tygodnie. Teraz aż boi się iść i zapytać, ile to kosztowało. Myślisz, że dostanie jakiś rabat? Chciałabym w to wierzyć. Ale i tak dobrze, że może zapłacić później. Oprócz tego miała 3 maluchy z grzybicą, dwa dorosłe koty z grzybicą i świerzbowcem, do tego jeden z nich jeszcze z nadżerkami w pyszczku i to tylko w ciągu 1 miesiąca. A jedna tabletka na grzybice kosztuje 2,50 zł (maluchy dostały po połówce) i trzeba je podawać przez trzy tygodnie. Czy muszę przeliczyć, żeby uświadomić wszystkich jakie to są koszty? To wszystko po prostu ją przerosło bo przerosłoby każdego. Ale jeśli ktoś przedstawi mi rozsądne argumenty ewentualnie sposóby rozwiązania tych problemów to ja chętnie porozmawiam. Czekam na propozycje.
I proszę nie czuj się urażona. Ja sama nie mogę przestać myśleć o tym wszystkim. Jak już wcześniej pisałam wraz z kilkoma osobami pomagam jak mogę, ale nasze możliwości są ograniczone i niestety ciągle niewystarczające. A pani Danusia zasługuje na największy szacunek za to wszystko co robi dla kotów i boli mnie, kiedy ktoś uważa ją za osobę nieodpowiedzialną, bo ona jest naprawdę wyjątkowa.
Obrazek

kociabanda

Post » Śro paź 25, 2006 23:02

brawo

boni

[następna]