Witam wśród zakoconych.
Mój kociak jest strasznie wybredy, najlepiej żeby było samo mięso
ostatnio zaczął mi jeszcze wybrzydzać co do podrobów.
Postanowiłam poeksperymentować i wczoraj wymyśliłam taką mieszankę:
troche cielęcinki, do tego dwa podudzia z kurczaka, ugotowane do miękkości (kurczak prawie się rozpadał). Wyciągnęłam z wody i powstały rosołek podzieliłam na pół - do jednego dodałam dwie łyżki płatków ryżowych (ugotowałam do miękkości) a w drugiej połowie rozpuściłam dwie łyżeczki żelatyny. wszystko razem dokładnie wymieszałam i ... kocio zajada z apetytem
Dzisiaj zakupiłam po 30 dkg żołądków i serc drobiowych, do tego skrzydełka z kurczaka, troche wołowinki, zrobiłam z tego 3 porcje i zamroziłam na kolejne galaretki
I tu mam pytanie do doświadczonych kociarzy - czy jeśli gotuje mięso to trzeba je za każdym razem mrozić czy tylko mięso, które będzie podawane kociakowi na surowo należy przemrozić ??
A co Kitek lubi jeszcze ... biały serek, jogurt naturalny (po mleku ma łupież), tuńczyka w sosie własnym, rybe goowaną na parze, makrele wędzoną ... ale to wszystko sporadycznie jako smakołyk.
Jeśli chodzi o puszki to u nas dostępne są tylko te "zabronione" innych nie moge nigdzie dostać
a suche - narazie kończymy paczke Eukanuby teraz spróbujemy RC.
Powodzenia w gotowaniu